Aafrika rikkaim mees nigeerlane Dangote on ettevõtte Dangote Group omanik ning loodab, et tema firma tõuseb juba lähiaastatel maailma 100 edukama ettevõtte hulka. Ta plaanib oma raha panna tsemendi- ja naftatööstusesse ning põllumajandusse. Seda mitte ainult Nigeerias vaid kogu kontinendil.

„Meie siht on jõuda 100 maailma edukama ettevõtte sekka aastaks 2017," ütles Dangote eile Maailma Majandusfoorumil Davosis. Tema soov on olla igas sektoris juhtiv tegija.

Järgmise nelja aastaga investeerib mees 16 miljardit dollarit tsementi, suhkrusse, riisi ja naftasse. Sealhulgas 9 miljardit Nigeerias asuvasse nafta rafineerimistehasesse.

Dangote varandus on viimase kuuga kasvanud 1,2 miljardi võrra ning ta on tõusnud maailma rikkuselt 27. inimeseks (25,1 miljardit dollarit)

„Ma panen päris suure summa suhkru, riisi ja nafta peale. Me ei piirdu aga vaid Nigeeriaga, vaatame regioonis veel ringi," ütles mees.

Dangote eeskujuks on Bill Gates, vähemasti ses osas, et ka tema tegeleb heategevusega. 2013. aastal andis ta enda sõnul ühiskonnale tagasi 100 miljonit dollarit - eelkõige tervishoidu ja haridusse.

Bloombergi miljardäride edetabelis olevad ülejäänud aafriklased:

155. Johann Rupert (LAV) - 8,3 miljardit dollarit

172. Nicky Oppenheimer (LAV) - 7,6 miljardit dollarit

176. Nassef Sawiris (Egiptus) - 7,4 miljardit dollarit