Valikut tehes pidas EBSi Nõukoda kõige olulisemaks EfTEN Capitali õnnestunud ärimudelit, mis on võrdlemisi immuunne majandustsüklite suhtes kinnisvaraäris ja seda, et EfTEN Capital on Eesti kinnisvaras uus ettevõte, aga läinud mööda paljudest vanematest olijatest turul.

„Üldiselt on kinnisvaraturg eriti tundlik majandustsüklist tulenevate muudatuste suhtes. EfTEN Capitalil on aga õnnestunud luua tsükliüleselt toimiv ärimudel. EfTEN Kinnisvarafond teenis 2013. aastal 10,2 miljonit eurot puhaskasumit ja Eesti tingimustes on see kinnisvaras väga hea näitaja," kommenteeris Nõukogu valiku tagamaid EBSi asutaja ja EBS Education OÜ nõukogu esimees Madis Habakuk.

EfTEN Capital AS on 2008. aastal asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb ärikinnisvara- ja investeerimisfondide valitsemisega Balti riikides. EfTEN Capital AS valitseb EfTEN Kinnivarafond ASi ja Balti Kinnisvaraportfell ASi, mille valitsevate ärihoonete turuväärtus on kokku 230 miljonit eurot. Ettevõtte portfellis domineerivad kaubandus-, lao-, büroo- ja tootmispinnad ning muud investeeringud.

Aasta ärijuhi tiitlit annab EBS välja 1991. aastast. Tiitel antakse inimesele, kes on üles ehitanud tugeva ja elujõulise firma või firmade grupi, mille majandustegevus on silmapaistev. Lisaks peab Aasta ärijuhi kandidaat olema tuntud ja positiivse imagoga majandusringkondades ning avalikus elus ning maksuametil ei tohi olla talle pretensioone.

Viljar Arakas on lõpetanud 1999. aastal Tallinna Polütehnikumi telekommunikatsiooni erialal ning omandanud 2003. aastal bakalaureuse kraadi ärijuhtimises EBSis. Kuni 2008. aastani oli Viljar Arakas Arco Vara juhatuse esimees. Lisaks on Arakas olnud tegev AS Tallinna Lennujaama nõukogu liikmena ja on EVR Cargo nõukogu esimees.