Aasta ettevõtja on eeskujuks kõikidele noortele ettevõtjatele, sest innustab mõtlema suurelt, lausus auhinna üle andnud peaminister Taavi Rõivas.

Kabanov auhinda kahjuks isiklikult vastu võtta ei saanud, kuid kinnitas Skype'i vahendusel, et tema tänusõnad lähevad eelkõige ettevõtte töötajatele. "Auhind kuulub ka minu kolleegidele, kes on mitu aastat teinud rasket tööd ja olnud minuga headel ja halbadel aegadel. Üksinda ei saa ühtegi suurt asja tehtud," lausus ta.

"Pidasime kindlalt silmas,et hindame ettevõtjat kui inimest, kui liidrit," selgitas žürii liige Reet Roos. Soosi sõnul oli kõikidel
finalistidel väga huvitavad ja vaimustavad tulevikunägemused.

Elutööpreemia sai ettevõtja Tiit Vähi. Elutööreemia saab ettevõtja, kes on andnud Eesti majandusarengusse eriti pikaajalise panuse.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2015 finalistid on: Arli Kanter ja Üllar Püvi (Nurme Turvas AS), Dmitri Laush ja Aleksander Tsikhilov (Admiral Markets AS), Heinar Põldma (Põldma Kaubanduse AS), Jevgeni Kabanov (ZeroTurnaround AS), Kristi Täht (Katarina OÜ, Marat OÜ ja Qualitex AS) ning Priit Põldoja ja Jan Andresoo (Inbank AS).

„Tänavusi finaliste iseloomustab eelkõige suur ambitsioon ja tahe saavutada, aga ka hea tiimitöö oskus. Selle kõnekaks näiteks on juba seegi, et pooled nominentidest moodustavad ülieduka duo. Ettevõtte arengu ja laienemise taga on väga sageli juhi oskus oma meeskonda kuulata ja nende mõtteid arvestada, kuid samas ka juhtida – panna ettevõte hingama endaga samas rütmis, nägema pikemat perspektiivi. See suurepärane juhiomadus oli žürii hinnangul iseloomulik kõigile tänavu finaali jõudnud ettevõtjatele,“ iseloomustas tänavuse võistluse finaliste konkursi korraldaja EY juhatuse liige ja partner Ranno Tingas.

Eesti Aasta Ettevõtja 2015 žüriisse kuulusid: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ), Viljar Arakas (EFTEN Capital AS) ning eelmise aasta võitja Jüri Raidla (Raidla Ellex Advikaadibüroo OÜ).

Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Iga riigi võitja suundub järgmise aasta juunis Monacosse, et võistelda EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile. Varasemalt on Eesti Aasta Ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS), Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ) ning Jüri Raidla (Raidla Ellex Advokaadibüroo OÜ).