Estonian Cell toodab uuendusliku lahendusega reoveest biogaasi. Kõrge metaanisisaldusega biogaas kasutatakse täielikult ära puitmassi tootmises ning millega asendatakse oluline osa praegu sisse ostetavast maagaasist. Tänu sellele uuendusele tõusis AS Estonian Cell Eesti suurimaks biogaasi tootjaks.

Üldvõitja saab Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel 35 tuhande euro piires veelgi parandada oma organisatsiooni keskkonnasõbralikkust.

Kokku oli esitatud 24 kandidaati 22 ettevõttelt.

Aasta Keskkonnateo kategoorias, kus konkureeris 13 kandidaati, tunnistati võitjateks SA Things kuhuviia.ee kaardirakenduse eest ja MTÜ Eesti Ornitoloogiaühing jäälinnu projektiga. Võit jagunes pooleks, sest žürii otsustas anda võidu sel korral kahele kandidaadile, mida juhtub harva.

Keskkonnajuhtimise eest pälvis võidu OÜ Logistika Pluss, kes rajas energiasäästliku Nurmeküla logistikakeskuse. Olulisi keskkonnaaspekte, nagu näiteks jäätmekäitlus ja elektrienergia tarbimine, arvestati juba hoone kavandamisel ja ehitamisel.

Keskkonnasõbraliku toote või teenuse alamkategoorias võitis OÜ Cityntel, kes tõi turule uue põlvkonna targa tänavavalgustuse, mis annab kokkuhoidu kuni 80 protsenti elektrienergiast ning kuni 50 protsenti hoolduskuludest võrreldes seniste valgustuslahendustega.

Kõik võitjad saavad tunnustuse ning õiguse kasutada keskkonnamärgist oma toodetel, infomaterjalidel ja enda teenuste või toodete reklaamimisel. 

Hea teada

Keskkonnaministeeriumile sai kuni selle aasta alguseni esitada kandidaate silmapaistvate tegude ja ettevõtete kohta, et tunnustada neid, kes viimase 12 kuu jooksul kõige enam panustanud keskkonna heaks.

Aasta Keskkonnategu on silmapaistev ning ulatusliku mõju keskkonnateadlikkust suurendanud või keskkonnakaitset parandav tegu. Peaauhinnaks on 4474 euro suurune preemiasumma. Lisaks saavad silmapaistvad projektid tunnustuse, millega kaasneb õigus enda tutvustusmaterjalides kasutada keskkonnamärgist.

Keskkonnaministeerium annab Keskkonnateo auhinda välja 11. aastat. Teist aastat sai parimate valimisel osaleda kogu Eesti elanikkond – kõigil oli võimalus anda oma lemmikule hääl Delfi portaalis toimunud avalikul hääletusel. Tänavu laekus konkursile 13 tegu.

Aasta Keskkonnasõbralik Ettevõte kategoorias kandideerisid asutused, ettevõtted ja organisatsioonid, kes on viimase 12 kuu jooksul oma igapäevase töö raames leidnud viise, kuidas ühildada majandustegevus ja keskkonnasõbralik käitumine.