Teise koha vääriliseks tunnistati Lasse Luks restoranist Aed ning kolmanda auhinnalise koha sai Aleksandr Šitikov restoranist Kadriorg, teatas Tallinna Toidumessi esindaja.

Võistluste žürii liikme Dimitri Demjanovi sõnul oli võitja töö pearoog – sea karree kondiga - vaieldamatult parim nii tehnoloogiliselt, tehniliselt kui ka maitseomadustelt. Silmapaistev oli, et maitse vastas täielikult kirjeldusele, mis ta eelnevalt oli žüriile hindamiseks esitanud. Kogu Sõtsovi menüü oli ühemaitselise tonaalsusega, ta oli ainuke, kes kasutas õigesti soola. Demjanov tõi esile ka selle, et võitja poolt valmistatud roa temperatuur oli õige – paljud teised võistlustööd jõudsid kohtunikeni juba külmadena.

Demjanov lisas, et üldine võistlejate tase oli võrdne, kuid paljud võtsid endale üle jõu käivad ülesanded ning unustati, et lihtsuses on võti. Komistuskiviks oli paljudele kaste ning see, et liha mahlasust ei õnnestunud säilitada.

Eelvõistluste alusel pääses parima koka lõppvooru kaheksa finalisti. Finaalüritusel osalesid lisaks esikolmikule veel Oleg Belaussov restoranist Vertigo, Kärol Hümer restoranist Wunderbar, Hannes Kalle restoranist Novell, Nikita Tsunihhin restoranist Ö ning Reimo Tättar restoran-kohvikust C'est La Vie.

Võistluse finaalis tuli osalejatel valmistada eelroog, kasutades põhitoorainena värske räime ja tomatit ning pearoog sea karree kondist ja kamarast ning dessert kohupiimast ja õuntest. Roogade valmistamiseks oli aega 4,5 tundi. Roogasid valmistati kuus portsjonit. Toidud serveeriti taldrikutel, millest üks pandi välja messikülastajatele vaatamiseks ning viis tükki läks kohtunike kogule maitsmiseks ja hindamiseks.



Kohtunike kogu hindas lõppvoorus toidu maitset, roa välimust, retsepti originaalsust ja isikupära ning töö organiseerimist ja töökoha puhtust. Töid hindas rahvusvaheline kohtunike kogu koosseisus:

Jarmo Huuhtanen, Electrolux Professionali Soome manager;

Janis Širiniks, Läti kokkade klubi president;

Dimitri Demjanov, restoranide Gloria ja Egoist omanik;

Inga Paenurm, aasta kokk 2005, restorani Pärl peakokk;

Anti Lepik, Tallink Grupi peakokk;

Sverre Thor Haldorsson, Islandi kokkade ühendus.



Aasta kokk 2007 oli 13. korda toimuv eesti kööki, restoranikultuuri ja eesti toitu edendav üritus. Aasta koka tiitli võitjad läbi aegade:

1995 Tarmo Kebbinau

1996 Eveli Limbach

1997 Anti Lepik

1998 Priit Toomits

1999 Edgars Kubetskis

2000 Hendrik Voolmaa

2001 Oleg Alasi

2002 Heidi Pinnak

2003 Vladislav Djatshuk

2004 Dmitri Bannikov

2005 Inga Paenurm

2006 Christen Agu



Eesti suurim ja pikima traditsiooniga erinevaid toitlustuse osapooli liitev 12. Tallinna Toidumess leiab aset 31. oktoobrist 2. novembrini. Tänavuse aasta mess on suunatud toitlustuse, jaekaubanduse, tootmise ja sidusalade professionaalidele. Tegemist on toidumesside sarja 15. juubeliüritusega – Toidumess ise on järjekorras kaheteistkümnes ning lisaks on toimunud kolm laiemale toiduhuviliste ringile suunatud FoodFesti.