Need seakasvatajad, kes ise teravilja kasvatavad ega pea kallist ostujõusööta ostma, suudavad lihaturul kauem konkurentsis püsida, kirjutab Maaleht.

Ermo Sepa arvamust jagab ka Eesti lihaturu liidri, Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm. Kuna rahvusvahelisel turul ei ole sealiha hind praegu tõusnud, siis need lihatööstused, kes kasutavad importliha, ei näe vajadust hinda tõsta.

“Meil ja kõigil teistel, kes söödavad sigu kodumaise teraviljaga, on praegu natuke kurb olukord. Peame konkureerima sisseveetava lihaga ega saa oma toodete hindu märgatavalt tõsta, kuigi seda oleks vaja,” tõdeb Horm.

Seetõttu võibki sealiha suurem hinnatõus lükkuda järgmise aasta kevadesse, kui vanad viljavarud on ammendatud ja turule jõuavad kallima söödaga üles kasvatatud lihaloomad.