Maage talu asub Ida-Virumaal kõrgete, loomasöödaks külvatud maisipõldude vahel, mis on ümbritsetud kuni kahemeetriste elektrikarjusega. Peipsi järveni on 300 hektari suurusest talust 15-20 km, pealinnani ligi 160 km. Pole võimalik, et talu täisautomaatne lüpsihoone Kärasi külast läbi sõites märkamatuks jääks. See on suur ja punane. 

Aasta parimaks kroonitud talus pole kõik alati roosiline olnud, tunnistab peremees Uudo Mesi. 2010. aasta 27. detsembril kukkus laudal katus sisse. „Läksin hommikul lauta ja ainult tähed vaatasid mulle läbi katuse augu vastu. Mõtlesin, et siin minu talupidamine nüüd lõpeb," meenutab ta. Aga õnneks pääsesid loomad välja ja hukka sai ainult üks. Võib öelda, et Maage tootmistalu, kus põhitegevus on lüpsikarja kasvatamine, sai päästetud suuresti tänu kogukonna ühistegevusele. Talgute korras ja Avinurme puhkpilliorkestri liikmete osavõtul pandi laudale ühe päevaga uus katus peale. 

Edasi lugedes saab teada, kuidas käib elu kaasaegses talus, millised on peremehe unistused ja kuidas tema arvates elu maal hoida.