Registrite ja infosüsteemide keskuse direktori Mehis Sihvarti sõnul on katkestus vajalik selleks, et muuta registrites seni kroonides esitatud summad eurodeks, teatas justiitsministeerium.

„Loodame väga, et lühiajaline katkestus uusaastaööl kasutajatele probleeme ei valmista ning vabandame võimalike ebamugavuste pärast," ütles ta.

E-äriregistri ettevõtjaportaal ja Euroopa äriregistri teenused ei ole seoses eurole ülemineku töödega kättesaadavad ajavahemikus kella 18.00-st 31. detsembril kuni 1. jaanuari keskpäevani.

Avaliku e-toimiku teenus ei ole kättesaadav 31. detsembril kella 14.00-st kuni südaööni. E-toimiku menetlussüsteemid ei ole kättesaadavad 31. detsembril ajavahemikul 14.00–18.00. Seejärel on E-toimik jälle töökorras, kuid ka peale seda võib esineda tõrkeid avaliku süsteemi töös sõltuvalt pangalinkide toimimisest.

E-äriregistri, E-kinnistusraamatu ja Ametlike Teadaannete teenustes katkestusi ei esine, kuid pankade üleminekutööde tõttu võib aasta lõpul ja uue aasta alguses olla häiritud pangamakse teenus.