Vastavalt pooltevahelisele kokkuleppele lahkub Aaviksoo alates 10. novembrist EMTi juhatuse esimehe kohalt, Aaviksoo lahkumisavalduse on ka firma nõukogu kinnitanud.

„Omanik leidis, et vajab EMT-le uut juhti,” kirjutas Aavikso pöördumises ajakirjanike poole. „Omanikul on alati õigus juhti vahetada – näiteks kui ettevõtte juhi ja omaniku nägemus ei lähe ettevõtte ja turu arengu kohta kokku. Tegevjuhi ülesanne on tulla omaniku soovile vastu.”

Aaviksoo sõnul on targem jätta enda teada arvamus, mis tema töös viltu läks, öeldes, et „küll aeg annab arutust”.

„Mul on olnud õnn ja au juhtida firmat, mille kliendiks on iga kolmas eestimaalane,” ütles Aaviksoo.” Töö pakkus mulle lisaks suurepärastele klientidele ka suurepärased töökaaslased ja koostööpartnerid. Tänan neid kõiki meeldiva partnerluse eest.”

Aaviksoo arvates on EMT üks Eesti paremaid ettevõtteid. „ EMT käive ja kasum kasvasid 4,5 aastaga ligi 2 korda. Dividendidena oleme välja maksnud üle 2,5 miljardi krooni, millest ligi 28% koos maksudega riigile. EMT on Euroopa üks kõige efektiivsemaid mobiilsideoperaatoreid. Kasum töötaja kohta on ligi 2 miljonit krooni.”

EMTi juhatuse esimehe kohuseid asub alates 10. novembrist juhtimislepingu alusel täitma Elioni juhatuse esimees Valdo Kalm, kes jätkab ka senist tööd. Kalmi juhtimisleping vältab ajani, kuni EMTi nõukogu nimetab ametisse alalise juhatuse esimehe.

Aaviksoo ütles edasiste plaanide kohta, et töötukassale ta koormaks ei jää. „Rahvusvaheline töö, mis võib olla seotud ka Eesti esindamisega, oleks huvitav väljakutse. Naljaga pooleks võib öelda, et miks mitte kandideerida Europarlamenti.”

Eesti Telekomi juhatuse esimees ning EMTi nõukogu esimees Jaan Männik ütles, et telekommunikatsiooniturul seisavad ees mitmed muutused, mis vajavad EMTi ja Elioni uuel tasemel koostööd. „Turu kiire kasvufaas on möödas ning määravaks osutub klientide kompleksne teenindamine. Samas on täna enneaegne rääkida kahe firma ühendamisest,” sõnas ta.

Eesti Päevalehe andmetel heideti Aaviksoole ette liiga isepäist juhtimist. Teisalt on allikad kinnitanud viimaste Telekomi nõukogu koosolekute närvilist õhkkonda, kus tihti olid vastakuti rootslastest nõukogu liikmed ja Aaviksoo isepäisus firma uue eelarve koostamisel.

Rootslaste-soomlaste omanikfirma on raskustes, et viia ühendatud kontsern TeliaSonera efektiivseks börsifirmaks, mistõttu nõutakse kõigilt tütarfirmadelt ja allüksustelt kasumit ja tulemit.

48aastane Aaviksoo on EMT-d juhtinud alates 1999. aastast. Varem juhtis ta Norma tehast. EMT hindas oktoobris oma turuosaks Eestis 47 protsenti, firmal on ligi 465 000 klienti.