„Kõigist hinnatud variantidest oli elektrivõrkude üksuse jätmine ettevõttesse aktsionäridele kõige kasulikum,“ ütles ABB nõukogu esimees Peter Voser teisipäeval Zürichis toimunud kapitaliturgude päeval.

ABB teatas ka, et 2017. aastast kuni 2019. aastani on ettevõttel plaanis osta tagasi 3 miljardi dollari eest aktsiaid, kirjutas Bloomberg.

ABB juhatuse esimees Ulrich Spiesshofer ja Ceviani kaasasutaja Christer Gardell on juba enam kui aasta pidanud vaidlusi Šveitsi ettevõtte struktuuri üle. Ceviani kutsus ABBd üles eraldama elektrivõrkude üksust ja viimase selle eraldi börsile, kuna ABB on muutunud juhtimiseks liiga keeruliseks. Spiesshofer tegi juhatuses muudatusi ja vähendas kulusid. Ta müüs ka elektrivõrkude allüksuse, mis andis 5% üksuse tuludest, kuid see samm ei rahuldanud Ceviani.

Cevianile kuulub 6% ABB aktsiatest. Cevian leidis toetust ABB aktsionärilt Artisan Partnersilt, kelle juht David Samra ütles, et ABB laiali löömine on vajalik, kuna praegu puudub ABB-l fookus. ABB suurim aktsionär Wallenbergide Investor AB on oma seisukohtades vähem häälekas. Sellele valdusfirmale kuulub 10,5% ABB aktsiatest.