Tehingusummat pooled ei avalikustanud.

Ostuga laiendab ABB oma elektritoodete tooteportfelli Ameerikas. Kuhlman Electric toodab laias valikus kõrgekvaliteedilisi transformaatoreid tööstus- ja energeetikasektorile

Kuhlman Electricu eelmise aasta majandustulemused olid viimase viie aasta parimad. 2007. aasta käive oli 250 miljonit USA dollarit. Ettevõtte äri on spetsialistide arvates hästi positsioneeritud, et lõigata kasu USA elektritööstusesse infrastruktuuri suunatavatelt investeeringutelt ning tõsta tööstustootlikkust ja võrkude töökindlust.

Kuhlman Electric on kõrge mainega ettevõte tänu oma innovaatilistele toodetele ja pikaajalistele kliendisuhetele. Ettevõte, mille peakorter on Versailles’ linnas Kentucky osariigis, annab tööd ligi 800-le inimesele. ABB plaanib integreerida Kuhlman Electricu oma Põhja-Ameerika kõrgepingeseadmete äriüksusesse.

ABB tegev- ja finantsdirektor Michel Demaré märkis, et Kuhlman Electricu ülevõtmine on esimene oluline tähis ABB ülevõtmisstrateegias: “Uus strateegia on fokusseeritud ülevõtmistele, mis täiendavad nii tooteportfelli kui laiendavad meie tegevusgeograafiat. Kuhlman Electricu ülevõtmine täidab eesmärki laiendada tootevalikut ning pakkuda seeläbi oma klientidele mitmekülgsemat teenust.“

ABB (www.abb.com) on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd üle 110 000-le inimesele enam kui sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast ning on keskendunud energeetikatoodete ja -süsteemide, automaatika- ning protsessiautomaatikatoodete valmistamisele. ABB mahukaimad tegevusvaldkonnad Eestis on tuulegeneraatorite ja elektrikilpide tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

ABB AS-il on Eestis lisaks peakontorile Tallinnas madalpingesüsteemide tehas Keilas, elektrimasinate ja sagedusmuundurite tehased Jüris, komplektalajaamade tehas Maardus ning korrashoiukeskused mitmel pool Eestis.