„Suurte päikeseenergeetikarajatiste arv kahekordistub mõne aastaga, turg kasvab. Peame sammu pidama,” ütles ABB energiamuundurite divisjoni asepresident Jukka Nurmi. „Oleme Eesti tootmise kvaliteediga väga rahul, ka paindlikkus on suur,” lisas ta.

Divisjoni juhi Robert Itschneri sõnul oli laiendamisotsust lihtne teha. „ABB müügiosakond Soomes ning tootmine ja arendus Eestis on turu tugevaim kombinatsioon, võidukas tiim,” märkis ta. „Meie ettekujutus on, et tahame kasvavat osa sellest kasvavast turust.”

ABB tehase laienduse avamisel, mis võib lisada kuni 80 uut töökohta, osalesid ABB partnerettevõtete ja kohaliku võimu esindajad, aga mitte ühtki ministrit. „Imestan ise ka,” muigas ABB Balti juht Bo Henriksson ja lisas siis, et investeering ei ole ABB mõistes muljet avaldav, sest firma investeerib igal aastal Eestisse 4–5 miljonit eurot.

Tehase uues laienduses toodetakse päikeseenergia invertreid, peamiselt rasketele kliimaoludele vastupidavat mudelit PVS980. Tootearendus, tootmiskontseptsioon, kvaliteedi- ja projektijuhtimine tehakse samuti Jüris ABB linnakus.

ABB mullune käive küündis Eestis 155 miljoni euroni ja suurenes aastaga 3%, kasum aga vähenes mulluselt kuuelt miljonilt ühe miljoni euroni. Ettevõttes oli aasta lõpu seisuga 1038 töötajat.