ABB töötajaskonna kiire kasvu taga on peamiselt jõudsalt kasvav globaalne nõudlus energeetikasektoris, teatas ettevõte.

„Inimesed on ja jäävad ABB jaoks olulisimaks strateegiliseks ressursiks,” rõhutas ABB Balti riikide juht Bo Henriksson. „Õigete oskustega õiged inimesed õiges kohas on meie eesmärkide saavutamise võti.”

Henriksson lisas, et ABB on leidnud oma efektiivsesse töökeskkonda palju võimekaid inimesi, vaatamata viimastel aastatel tööturul valitsenud tööjõuprobleemidele. Tänavuse mahuka värbamiskampaania tulemusena on lisandunud üle 300 uue töötaja.

„ABB tegeleb inimressursi vallas igapäevaselt küsimusega, kuidas värvata parimaid talente. Oleme andnud inimestele võimaluse edukaks ja rahuldust pakkuvaks karjääriks ABB-s ning loonud strateegiad, mis tagavad töötajate koolitamise ja premeerimise,” märkis Henriksson.

Lisaks töötajate koolitamisele panustab ABB ka tulevikuspetsialistide koolitamisesse, tehes mitmes vallas koostööd nii Tallinna Tehnikaülikooli kui mitmete ametikoolidega. „Samas seisab ees veel palju tööd ametite osas, mida me täna juba vajame, kuid kus hetkel koolitusprogrammid puuduvad,” nentis Henriksson.

ABB alustas Eestis tegevust 1992. aastal kahe inimesega, kes mõlemad on tänaseni ettevõttes tööl, kusjuures Bo Henriksson on juhtinud ettevõtet algusest tänaseni. Esialgu tegeleti peamiselt müügiga ja madalpingeseadmete tootmisega Keila tehases, 1992. aasta lõpuks oli ABB-s 10 töötajat.

1995. aastal ületati 100 töötaja piir. 2003. aastal alustati elektrimasinate tootmisega Jüris ning see tõi kaasa töötajaskonna olulise suurenemise – 2004. aastal oli ABB-s juba 500 töötajat. Viimaste aastate arengud – tootmise laiendamine, uute tehaste avamine ning müügi ja korrashoiuteenuste lepingute kasv – on kiiresti suurendanud ka töötajate arvu. Nii jõuti eelmisel aastal juba 700 töötajani ning tänavu vastavalt prognoositule 1000 töötajani.

ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd 110 000-le inimesele enam kui sajas riigis.