Võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga enamik põhinäitajaid küll langes, kuid vaatamata sellele olid tulemused siiski oodatust paremad.

Tellimused langesid 15% ning võrreldaval-meetodil 4%. Baastellimuste ehk väikeste tellimuste (kuni 15 miljonit dollarit) maht kahanes 2%, suurte tellimuste (üle 15 miljoni dollari) maht kahanes 13%. Geograafilises plaanis tõusis tellimuste maht Euroopas, seda eelkõige Itaalia, Suurbritannia, Norra, Šveitsi ja Rootsi eestvedamisel. Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas jäi tellimuste maht stabiilseks, kasvades osades riikides nagu India, Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid, ning kahanedes Hiinas.

Täitmata tellimuste maht kahanes 4% võrra, enim madalpingeseadmete divisjonis. Võrreldaval meetodil siiski täitmata tellimuste arv kasvas 9%.

Käive kahanes 10%, 9,2 miljardi dollarini, kuid võrreldaval meetodil kasvas 3%. Puhaskasum langes 8%, 588 miljoni dollarini.

”Tellimuste maht peegeldab ootuspäraselt hetkeolukorda turgudel ning vähenenud nõudlust nafta- ja gaasisektoris, USA-s ja Hiinas, aga ka eelmise aasta sama kvartali tugevaid tulemusi,” märkis ABB Grupi tegevjuht Ulrich Spiesshofer. ”Keskendudes eesmärkide järeleandmatule täitmisele ja muudatustele elektrivõrkude ja –süsteemide divisjonis, oleme suurendanud kolmes divisjonis ka kasumlikkust. Suunatud meetmed tootlikkuse suurendamiseks ja organisatsiooni lihtsustamiseks on hakanud vilja kandma, oleme suutnud rohkem kliente kaasata ja täiendavalt kulusid kokku hoida.”

Tänavused makromajanduslikud ja geopoliitilised arengud on andnud erinevaid signaale koos jätkuva ebakindlusega. USA-s on mõned makromajanduslikud näitajad endiselt positiivsed ja Hiina majanduskasv peaks jätkuma mõnevõrra aeglasemalt, kuid Euroopa majanduskasv on endiselt tagasihoidlik ja mitmes maailma paigas püsivad jätkuvalt geopoliitilised pinged. ABB kui globaalse ettevõtte tulemusi mõjutavad jätkuvalt praegused naftahinnad ja valuutakursid.

„Arvan, et keeruline olukord maailma majanduses jätkub. Ent meie „Next Level“-strateegia võimaldab jätkuvalt kursil püsida,“ kinnitas Spiesshofer. "Oleme jätkuvalt pühendunud kasumliku kasvu ja jätkusuutlikkuse väärtuse loomisele kooskõlas meie eesmärkidega."
 
ABB on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on tööstus-, infrastruktuuri- ja transpordiettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 140 000-le inimesele umbes sajas riigis. Eestis tegutseb etetvõte alates 1992. aastast.