Tapie algatas 1,2 miljardi euro mahus kohtuasja riigi kontrolli all oleva Credit Lyonnais’ panga vastu, sest viimane oli meelitanud ta 1994. aastal Adidast müüma tegelikust väärtusest odavama hinna eest.

2008. aastal otsustas kohus, et pank peab kompenseerima 404 miljonit eurot vaheraha. 2013. aastal kaebas konsortsium aga asja edasi. Kuna Pariisi apellatsioonikohus otsustas Tapie kaebust mitte arutama hakata, peab mees saadud kompensatsiooni tagasi maksma. Lisaks veel intressid ning õigusabikulud.

„Ma olen täiesti ruineeritud,“ tunnistas ta Prantsuse ajalehele Le Monde. „Aga ma tunnen ennast. See ei kesta kaua. Kui nad tahavad sõda, siis selle nad ka saavad,“ lisas ta.

Tapie tunnistas, et kohtu otsus tähendab tema jaoks pankrotti. Ta peaks loobuma kogu oma varast, ka Pariisi luksuslikust kodust, mis on talle kuulunud juba 28 aastat.

Elamine Saint Tropez’is on juba võimude poolt arestitud ning tõenäoliselt müüakse see võla katteks maha.

Tapie advokaat Emmanuel Gaillard kinnitas, et nad esitavad hagi Prantsusmaa riigikohtusse, kuid spetsialistide sõnul ei päästa see ärimeest praeguse kohtuotsuse täitmisest.

Bernard Tapie oli 1980-ndate ja 1990-ndate algusaastate suurärimees, kes keskendus pankrotis ettevõtete saneerimisele. Tema tuntumateks varadeks oli Adidas ning üks toonase Euroopa jalgpalli lipulaev jalgpalliklubi Olympique de Marseille. 1994. aastal süüdistati Olympiqued keelatud kokkulepetes ning Tapie mõisteti aasta hiljem kaheks aastaks vangi. Lisaks on mees süüdi mõistetud maksukuritegudes.