Keskpanga teatel on päevas tehtavate maksete keskmine arv võrreldes aastataguse ajaga kasvanud 2,8 korda, kuid käive on vähenenud kümnendiku võrra. „See näitab, et kiirmakset kasutatakse varasemast rohkem väikeste summade maksmisel,“ tõdes Eesti Panga makse- ja arveldussüsteemide osakonna juhtivspetsialist Teet Puusepp.

Arvestades, et näites SEB kasseerib kiirmakse eest kliendilt pangasaalis 50 eurot ning internetipangas 38,35 eurot, on see väikeste summade ülekandmisel väga kulukas.

Eestis on enamik kiirmaksetest (80%) keskpanga teatel piiriülesed ning riigisiseseid kiirmakseid tehti neljandas kvartalis TARGET2s keskmiselt 189 tükki päevas.
Eelmise aasta veebruarist ehk pärast ühtse euromaksete piirkonnaga (SEPA) liitumist muutusid pankadevahelised maksed Eestis aeglasemaks ning lisaks tuleb samal päeval makse sooritamiseks maksekorraldus sisestada oluliselt varem.
TARGET2 võimaldab kõikidel pangaklientidel teha kiireid ülekandeid, mil makse jõuab saajani umbes 15 minutiga, argipäeviti ajavahemikus 8–18 üle kogu Euroopa. Arvestada tuleb aga sellega, et kiirmakse hind on oluliselt kõrgem, varieerudes Eesti pankades 1,50 eurost kuni 50 euroni.