Eile Türil avatud kuuendal rahvusvahelisel põllumajandus-, metsandus- ja aiandusnäitusel Agri 96 tutvustavad 108 ettevõtet põllumajandustehnikat ja -toodangut.

Eelkõige põllumeestele, ühistutele ja talupidajatele suunatud näituse eesmärk on anda tootjale ja müüjale teavet agrotehnika ning keemiatoodete nõudlusest maal. Tarbija omakorda saab kurssi moodsa tehnoloogia ja toodete kasutamisega Eestis.

Kõige suurem on tavapäraselt põllumajandustehnika väljapanek, seda pakuvad 33 firmat. Järgnevad agrokeemia, metsa- ja farmitehnika, ehitusmaterjalide ja aiatööriistade väljapanekud. Esmakordselt on näitusel ka põllumajandusloomad ja -linnud.

Näituse korraldaja, AS-i SDM Fair tegevdirektori Kalju Kahro sõnul on osalejafirmasid tänavu mullusest rohkem. "Paljud firmad osalevad esmakordselt, laienenud on toodete ja teenuste hulk," märkis Kahro. Tema sõnul on hea näitaja see, et 40 protsenti osalejatest esindavad Eesti tootjaid (möödunud aastal vaid 25%).

Näituse ajal toimub ettevõtlusalane teabepäev, mis on suunatud Kesk-Eesti ettevõtluse arendamisele.

Agri korraldavad AS SDM Fair ja Türi linnavalitsus. Näituse avamisel osalesid Itaalia suursaadik Eestis Carlo Siano, põllumajandusminister Ilmar Mändmets ja Riigikogu maaelu komisjoni esimees Ants Käärma.

TõNU E. PAAKSPUU