Tegemist on Admiraliteedi basseini ja Ahtri tänava vahelise 2,26 ha suuruse maa-alaga, kuhu oli plaanis ehitada SPA-hotell, ent majanduslikel kaalutlustel sellest loobuti, edastas Raepress abilinnapea Taavi Aasa sõnu.

Alal asus varem Vaibaparadiisi hoone, mis lammutati 2006. aasta alguses ning seejärel alustati hotell-veekeskuse ehitustöödega, mis peatati majanduslikel kaalutlustel vundamendi rajamise staadiumis.
Planeeringuala paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Krundile on kavas rajada mitmeotstarbelised hooned, kus asuvad bürood, toitlustus-, teenindus-, meelelahutus- ja spordiasutused ning selle hoonestamiseks on läbi viidud arhitektuurikonkurss.
Admiraliteedi basseini äärne ala kujundatakse ühtse linnaväljakuna ning hooneid teenindav parkla nähakse ette maa-alustele korrustele.

Uue detailplaneeringu koostamise vajaduse tingis kinnistu omaniku soov alale rajatavate hoonete kasutusotstarvet muuta.
Ahtri tn 3 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu kehtestamisel muutub Paadi tn 1, Ahtri tn 3 ja Laeva tn 4/Paadi tn 3 kinnistute detailplaneering kehtetuks.
Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Arco HCE OÜ ning selle koostas K-Projekt AS.