Reisikorraldaja Wris Tours lükkab terroriähvarduste tõttu turismireiside alustamise Türgi kuurordisse Marmaris juunisse.

1. maiks kavandatud esimene reis Türki lükkub 5. juunile, kui peaks olema selge, kas kurdid teevad teoks oma ähvardused hakata ründama turismipiirkondi, ütles Wris Toursi juhatuse esimees Margit Rebane-Pent. Terrorilaine vallandanud kohtuprotsess kurdide liidri Abdullah Öcalani üle jätkub 30. aprillil ja võib Rebane-Pendi sõnul kaasa tuua terrorismilaine. "Mitmed Soome reisikorraldajad jätkavad lende, mõned on reise edasi lükanud. Keegi ei tea täpselt, mis seal juhtuma hakkab," rääkis Rebane-Pent.

Kliendid, kes on maiks juba broneerinud Wris Toursi reisi Marmarisse, saavad reisi edasi lükata või valida mõne muu sihtkoha. Kui kumbki variant ei sobi, maksab reisikorraldaja kogu raha tagasi. "Rahaliselt kliendid ei kaota," kinnitas Rebane-Pent.

Tema sõnul peatus Wris Toursi reiside müük Türki juba siis, kui levis kuuldus kurdide ähvarduste kohta. Ligi pool maikuu reisidest oli selleks ajaks juba broneeritud. Üksikud kliendid on Rebane-Pendi sõnul reisi annulleerinud, ülejäänud pole veel otsustanud, mida teha. Reiside hilisema alustamise tõttu tänavu toimub 27 planeeritud reisi asemel 22.

Seni on Türgi olnud populaarsemaid sihtkohti eestlaste hulgas, kus Wris Toursi reisidega on käinud 2400 klienti.

Türki on endiselt võimalik sõita Soome reisikorraldajatega, kelle reise Eesti reisibürood vahendavad. Reisibüroo CasSandra juhatuse esimehe Avo Meeritsa sõnul saab praegu osta Türgi reise soodushinnaga.

Viimane terroriakt toimus Türgis möödunud esmaspäeval, kui Türgi lõunaosa ühes gaasijaamas oli kaks plahvatust, milles sai vigastada 25 inimest.