Tänavu suvel tegevust lõpetav Aidu karjäär annab praegu tööd ligemale 350 inimesele, kirjutab Põhjarannik.
Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimehe Veljo Aleksandrovi sõnul püütakse ettevõttesiseselt leida uus töökoht nii paljudele kui võimalik.

“Kaks ekskavaatorit koos brigaadidega jäävad pooleteiseks aastaks rajama sõudekanalit, osale jätkub veel aastaks tööd seoses masinate üleviimisega Narva karjääri, ligikaudu 70 inimest läheb vanaduspensionile. Aga siiski jääb üle veel 150-160 inimest, kes tuleb koondada,” sõnas Aleksandrov.

Eesti Energia on varem teatanud, et koondatavate toetamiseks luuakse miljoni euro suurune fond. Nüüdseks on selgunud ka toetuste jagamise põhimõtted. Igakuist 250 euro suurust ettevõttepensioni, millest läheb maha tulumaks, hakatakse maksma töötajatele, kel jääb pärast koondamist pensionini vähem kui viis aastat. Tingimuseks on, et inimesel peab olema Eesti Energias tööstaaži vähemalt kümme aastat.
440 euro suurune ümberõppestipendium on mõeldud töötajatele, kes osalevad töötukassa pakutavatele koolitustel ja otsivad aktiivselt tööd. Stipendiumi makstakse mitte kauem kui pool aastat.