Maa-ameti 2014. aasta korteritehingute andmed näitavad, kui erinev on olukord erinevates Eesti paikades. Nii raha kui vara väärtus on mõnekümne kilomeetri raadiuses väga erinev. Paljudes kohtades ei saa kinnisvara varaks pidadagi, sest omanikul on sellest rohkem tüli kui kasu. 

Teame lähiajaloost juhtumeid, kus oma kinnisvara antakse ära 1 euro eest või üüritakse välja vaid kommunaalkulude maksmise klausliga. Suuremate linnade kinnisvaraomanikud on aga hoopis teises seisus.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on viletsate kohtade probleemid erinevad. Kohtla-Järvel ja Valgas on mureks see, et aina tuleb juurde vabu pindu - inimesed lahkuvad. Mitmed Ärilehega rääkinud kinnisvaraeksperdid ütlesid, et olukorda aitaks õigele rajale suunata haldusreformi läbiviimine. "Kes selle ära teeb on küll ordenit väärt," ütles Sooman.

Loe Ärilehe tänast lugu siit.

Tabelis on kõik lahtrid täidetud nende omavalitsuste puhul kus toimus 2014. aastal 5 või rohkem tehingut. Maa-amet ülejäänud omavalitsuste puhul andmeid välja ei too.

Sind huvitava omavalitsuse otsimiseks vajuta