Martin Gaussi sõnul peab Air Baltic veel 2016. aasta aprillini kinni pidama oma restruktureerimiskavast ja seega ei saa nad seni laieneda nii jõuliselt kui ehk tahaksid. Küll aga tutvutas ta lennufirma plaane
pärast restruktureerimiskava lõppemist kuni 2021.aastani, milles on tähtis roll ka Tallinnast otseühenduste pakkumisel.

Kui praegu lendab Air Baltic otselendudena Pariisi, Viini, Berliini ja Riiga, siis viie-aastase plaani kohaselt laiendatakse otselendude arvu 11 sihtkohale ehk lisandub Oslo, Stockholm, Varna, Brüssel, Amsterdam ja Kopenhaagen. Samamoodi ehk 11 sihtkohaga tahab Air Baltic "üle võtta" ka Vilniuse lennud.

Lisaks rääkis Gauss mitmel korral, et Läti lennufirma tahab Baltimaadest leida endale aktiivse partneri, et üheskoos juba suurte lennufirmadega võistelda. "Me tahame konsolideeruda ja olla - nagu meie nimigi ütleb - Baltimaade lennufirma, mitte Air Latvia või Air Riga. Ja kindlasti tahame me jääda turu suurimaks, nagu me täna oleme." Gauss rõhutas, et neil on erinevaid mõtteid ka näiteks Estonian Airiga koostöö tegemiseks, aga lõpuks peavad nad ikkagi raha teenima. "Ma usun, et Air Balticu avatavad liinid osutuvad edukaks hoolimata konkurentsist."

Gauss jätkas vihjetega ühise Balti riikide lennufirma loomisest. "Ma arvan, et nii väikesel turul nagu seda Baltimaad on, on väga raske teenida kasumit. Kui juba Air Baltic on lennufirmade mõttes väike, siis olles veel väiksem [nagu Estonian Air-toim.], on see veel raskem. Kasumi nimel peab laienema, minu küsimus on - kuhu?"

Lisaks teatas lätlaste lennufirma eile õhtul, et muudab veel sel kuul oma lennupiletite tüüpe. Kuna ettevõtte Martin Gaussi sõnul ei suuda nad odavlennufirmadega nagunii võistelda, siis piletite hinnastamisel ka end nendega ei võrrelda.

Air Baltic hakkab pakkuma kolme tüüpi piletit:
Basic- tavaline, lisadeta turistiklassi pilet;
Premium - lisatud äriklassi mugavusi nagu näiteks äriklassi väravast lennukile minek või check-in'i tegemine. Basicu ja Premiumi hinnavahe jääb ca 45 euro juurde;
Business class - tühi kõrvaliste, söögid-joogid ja muud mugavused.