Läti lennufirma airBaltic teatas 6ndal märtsil peetud pressikonverentsil oma äri ümberkujundamise plaanist, mille eesmärgiks on panna lennufirma taas kasumit tootma, kuna mullu oldi kahjumis lausa 110 miljoni euroga.

Möödunud aastal oli airBalticu kahjum 110 miljonit eurot ning käesoleval aastal keskendutakse peamiselt firma kahjumi vähendamisele, mis peaks aasta lõpuks kahjumi viima 54,3 miljonile eurole.
Kasumisse jõutakse finantsplaani kohaselt aga alles 2014. aastaks.

Suur kahjum tekkis firmale airBalticu tegevjuhi Martin Gaussi sõnul nii majanduslangusest kui ka valesti valitud sihtkohtade tõttu. "Plaanime mõned suvised sihtkohad, mis pole väga populaarsed olnud, sootuks valikust kaotada. Kõik muud sihtkohad jäävad nimekirja," ütles Gauss Delfile.

Firma uus äriplaan näeb ette mõnede ebapopulaarsete sihtkohtade kaotamist ning ka tihendatakse nõutud liinidel liiklust.

Lisaks on firmal plaan soetada uued lennukid Airbus A319 ning Boeing B737-700. Liinidelt kaotatakse aga aasta lõpuks F-50 tüüpi väikelennukid.

airBalticu tegevjuhi Gaussi sõnul on uued lennukid suuremad, lubades lennutada korraga rohkem kliente ning säästavad kütust ja peaksid seega soodustama kahjumi vähenemist. "Hetkel küll alles läbirääkimised käivad ning kas uued lennukid tulevad, selguv suve keskpaigas," sõnas Gauss.

Piletihindu muutused Gaussi sõnul ei mõjuta.