FCF Lilleküla Jalgpallistaadion ASi omanikeks on MTÜ Eesti Jalgpalli Liit ja Jalgpalliklubi FCF MTÜ ehk FC Flora. Mõlema MTÜ tegevust juhib sisuliselt Pohlak. FC Flora tegevjuht Ljubov Lobõševa kinnitas, et investoritega on alustatud läbirääkimisi, kirjutab Äripäev. “Kahjuks ei ole mulle lubatud anda kommentaari sellel teemal, kuna see küsimus on suure konfidentsiaalsusega ning me ei ole avalikkusele sellest rääkinud,” lausus Lobõševa. Ta lisas, et ainus inimene, kes sel teemal täpsemalt võib kommentaare jagada, on Pohlak. Aivar Pohlak ei olnud nõus Äripäevaga suhtlema. Põhjuseks on aastaid tagasi Äripäevas ilmunud artiklid jalgpallistaadioni ja Pohlaku segastest rahaasjadest.

Eesti Päevalehele on Pohlak öelnud, et eesmärk on tuua Eestisse jalgpalli EMi 2024. aasta finaalturniir. Üheks eelduseks on Lilleküla staadioni suuremaks ehitamine ja veel ühe uue jalgpallistaadioni rajamine. “Valmistame EM 2024 projekti ette ja püüame jõuda ka tulemuseni, kuigi see on pea sama ebareaalne kui paradiisi pääsemine, mis ei tähenda, et selle poole pürgima ei peaks,” märkis Pohlak sügisel Eesti Päevalehele. “Esimene asi, millest peame alustama, on infrastruktuur ja sellega me praegu tegelemegi. Vajame kahte areeni ja seda selliselt, et mõlemad neist omaksid ka suurturniiri järel selget funktsiooni, ja selles asjas on meil plaan olemas,” kommenteeris Pohlak toona.

Arco Vara ASi juhatuse esimees Lembit Tampere on enda sõnul kuulnud Äripäevani jõudnud vihjet, et on olemas huvilised, kes on valmis Lilleküla jalgpallistaadionisse investeerima. “Spordirajatis on spetsiifiline valdkond. Kõik objektid, millel on prognoositav rahavoog, on ühel või teisel moel investoritele huvitavad. Ilmselt on see objekt huvitav, kuna Tallinnas ei ole ega tule ka rohkem suuri staadione,” rääkis Tampere.

Ober-Haus Kinnisvara ASi analüütiku Rain Rätti sõnul on praegu Tallinnas oluliselt paremaid ja perspektiivikamaid kohti, kui seda on Lilleküla staadioni piirkond. “Eluasemeteks ei ole see koht sobiv raudteede pärast ja atraktiivseks äripinnaks (kaubanduskeskus) ka mitte, liiga varjus ja autoga raskesti ligipääsetav koht,” rääkis Rätt. Võimalik, et piirkonnast huvituvad investorid on seotud meelelahutusäri või spordiga, lisas ta.