„Valitsuse majandus-, rahandus- ja maksupoliitika on kaootilised ning koospüsimise vundament on populism. Räägitav jutt koosneb suurematest ja väiksematest valedest," alustas ta.

„Automaksu puhul räägiti keskkonnast, aga pärast seda, kui maksuidee maha kanti ei ole keegi enam meie autode suurest keskkonnamõjust rääkinud. Järelikult oli sedagi vaja vaid eelarve katteallikaks. Nii nagu suhkrumaksu puhul räägitakse tervisest," rääkis Sõerd.

Valitsuse üle jõu käivate lubaduste täitmiseks on vaja tõsta makse, kulutada reserve või võtta laenu. Maksutõusude majanduslik mõju ei huvita neid Sõerdi sõnul aga põrmugi. Maksukoormus on tema arvutuse kohaselt tõusnud rekordilisele 35% tasemele. See pärsib majandustegevust ja mõjub konkurentsile.

„Koalitsioon on rääkinud majanduse elavdamisest, aga suhtes SKT-sse on investeeringud vähenenud. Investeeringute maht võib suurem olla, aga eelarve on ise ka kopsakam. Suurim investeering on Kose-Ardu maanteelõik, mis oli juba ammu planeeritud. Linnahall ja üürimajad ei ole tõsiseltvõetavad. Käib arutu kulutamine."

Sõerd ütleb, et aktsiisitõusudega on valitsus teinud täielikku lollust ning seetõttu oleme Lätile teinud kena kingituse.