"Tahaks hoopis küsida, et miks manipuleeritakse erinevate näitajatega? Siin võib olla kaks põhjust:

1. Töötavate pensionäride maksuskandaal tuli ka koalitsioonipoliitikutele ootamatu ebameeldiva üllatusena. Varasemates mõjuanalüüsides ei olnud ka sellega arvestatud. Sellest tulenevalt tuli ka maksumõjude numbreid korrigeerida. Aga et asi avalikkusele võimalikult segaseks ajada, kasutatakse kord protsenti kõigist töötajatest, siis protsenti kõigist inimestest.

2. Võrdluste tegemisel kasutatakse 2016. aasta tuludeklaratsioonide andmeid. Kahe aasta vanuste andmete põhjal järelduste tegemine 2018. aastal juhtuvate maksumuudatuste mõjude kohta on ilmselgelt lihtsalt jama, sest vahepeal on inimeste sissetulekud märgatavalt kasvanud. Nii näiteks on neid inimesi, kelle tulu kuuarvestuses on suurem kui 1200 eurot, aastal 2018 oluliselt rohkem kui aastal 2016. Alates 1200 eurost hakkab vähenema maksuvaba miinimum, seega inimesi, kes maksumuudatustest kaotavad, on igal aastal järjest rohkem.

Jälle on põhjust avalikkusele asi võimalikult segaseks ajada, et hiljem tegelike andmete selgudes uut skandaali ei tuleks."