Sõerd ERRi uudisteportaalile, et uuendatud eelnõu on läinud ettevõtjate suhtes natuke leebemaks, paindlikkust on rohkem selles osas, mis puudutab isikliku sõiduki ärisõitudeks kasutamist.

"Kui äriotstarbel soetatud sõidukit kasutatakse ka eraotstarbel, on võimalik maksustamisel arvestada tegelikku kasutamist. Kompensatsioon isikliku sõiduki kasutamisele ettevõtluse tarbeks on natuke suurem - varasema 256 euro asemel 300 eurot," rääkis Sõerd.

Käibemaksu regulatsiooni puudutavas osas Sõerdi sõnul suuri sisulisi muudatusi ei ole - endiselt on alles 50-protsendiline käibemaksu mahaarvamise piirang ja lisaks ka 2000 eurone piirang.
"On muudetud seda regulatsiooni, mis puudutab sõiduki ettevõtluses kasutamise tõendamist ja on sisse toodud ka käibemaksu ümberarvestamise kord, mis varasemas eelnõus oli üldse ära ununenud," selgitas riigikogulane.

Sõerd viitas sellele, et osa regulatsioone on eelnõus jäänud rahandusministri määrusega reguleerida. Selles osas oleks tema sõnul kindlasti selgust vaja.

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et firmaautode käibemaksusoodustuse kaotamise eelnõu vajab põhjalikku kooskõlastamist osapooltega, mistõttu kiirkorras see kindlasti seadusena ei jõustu.

Ansipi sõnu pole ta veendunud, et firmaautode probleemi saab kosmeetiliste muudatustega kiirkorras lahendada ja ka riigikogu koalitsioon lubas selle juurde tagasi tulla.

Rahanduskomisjon arutab uut eelnõud terve järgmise nädala jooksul. Istungid toimuvad esmaspäeval, teisipäeval ja ka neljapäeval. Rahandusministeerium on huvigruppidelt küsinud arvamust 9. detsembriks.