Saksamaa suurim pank püüab hoopis väiksemaks muutuda, ütles Deutsche Banki juhatuse esimees John Cryan ajakirja Commerzbankiga liitumise spekulatsioonide kohta.

„Me püüame muuta oma pank väiksemaks ja lihtsamaks,“ ütles täna pressikonverentsil Cryan selle kohta, kas pank otsib liitumispartnerit.

Samal päeval ilmus Manager Magazinis uudis, et Deutsche Bank kaalub teoreetiliselt liitumist ja see on väga varajases staadiumis.

Deutsche Bankile kuulub Euroopa suurim investeerimispank. Tänavu on panga turuväärtus vähenenud 43%. Cryanil on olnud raske suurendada kapitali ja saada jagu kahjumitest. Pangajuht on teavitanud tuhandete töökohtade kadumisest, riskivarade müügist ja dividendimaksete peatamisest.

„Nende kahe liitumine on ebatõenäoline,“ ütles Atlantic Equitiese analüütik Chris Wheeler. „Põhimure oleks konkurentsiolukord. Paljud inimesed võtaksid seda negatiivse uudisena.“

Nii Commerzbanki kui Deutsche Banki esindajad keeldusid kommentaaridest.

Deutsche Banki aktsia reageeris spekulatsioonidele 3% tõusuga ja Commerzbanki aktsia tõusis 4,2%. Pankade turuväärtused olid vastavalt 18 miljardit ja 7,8 miljardit eurot.

Deutsche Bank pani seisma plaanitud Postbanki üksuse aktsiate avaliku pakkumise, mille põhjuseks tõi Cryan turuolukorra. Sellest osaluse müügist loodeti saada täiendav kapitalipuhver.