SAS-iga liitumise võimalikkuse käis välja Finnairi juhatuse liige Christer Haglund intervjuus Børsenile, kus ta mainis, et Finnairi juhatus näeb SAS-iga liitumises eeliseid.

Lennundusanalüütik Anders Lidman kommenteerib uudist tänases Dagens Nyheteris ja leiab, et SASi-Finnairi liit on kaheldav. „SAS vajab suuremat ettevõtet, mis suudaks hoolitseda tiheda rahvusvahelise lennuliikluse eest,“ ütles Lidman.

Samas kirjutab Nyhetsbyrån Direkt, et Finnair näeb SAS-iga liitumises võimalust esiteks koos paremini ära kasutada ja vähendada lennukiparki ja teiseks elimineeriks Finnair sellega ohu, et Lufthansa võtab SAS-i üle ja muutub seega Finnairi jaoks suurkonkurendiks.

Anders Lindman leiab siiski, et SAS-iga liitumise spekuleerimine on Finnairi jaoks väga suur samm. „Nad on varem ettevõtte äriplaani ja töökultuuri sisse seadnud nii, et nad ei tee SAS-iga koostööd. Nad ju lõpetasid kogu koostöö Lufthansaga, kui SAS astus Star-allianssi. See maksis Finnairile hulga raha, kuid nad valisid pigem selle kui koostöö SAS-iga,“ ütles Lindman.

Scandinavian Airlines ehk SAS on Estonian Airi omanik.