Plaani toetab parempoolne valitsuspartei Arengupartei, samuti valitsusse mittekuuluv sotsiaalliberaalne Venstre, avaldas Dagens Næringsliv. Peaministripartei Høyre parlamendifraktsioon aga teatas, et ajaleht on eksinud. Parlamendisaadiku Tina Bru sõnul on parteid kokku leppinud hoopis valitsuse eesmärgis, kui palju vähese- ja nullemissiooniga autosid peaks Norra teedel aastal 2025 olema.

Samas märkis Høyresse kuuluv keskkonnaminister Vidar Helgesen Twitteris, kui tähtis otsus on tehtud, illustreerides oma tviiti pildiga Dagens Næringslivi uudisest, sellega uudises olevat infot justnagu kinnitades. Kokkuvõttes on segadust palju ja Norra valitsuse tegelikest plaanidest veel vähe teada.

Küll aga jõudis uudist kiita juba elektriautotootja Tesla juht Elon Musk. "Just kuulsin uudist, et Norra keelustab kütuseautode uusmüügi 2025. aastast. Milline hämmastavalt suurepärane riik. Te kutid rokite!" teatas Musk Twitteris.

Suuresti fossiilkütuse tootmisest elatuva Norra poliitikud on varemgi fossiilkütusel töötavate autode müügi keelustamisest rääkinud. Näiteks on vasakpoolne Tööpartei pakkunud, et selliste autode uusmüük keelustataks 2030. aastast. Praeguse valitsuse plaan – kui info peaks tõeseks osutuma – on niisiis veel ambitsioonikam.

Muu hulgas on suur elektriautoentusiast Norra kroonprints Haakon, kes sõidab samuti Teslaga.