Hamm lõi 22-aastaselt Shelly Dean Oil Company (nimi on pandud tema kahe vanema tütre järgi). Esimesed seitse aastat ei olnud ettevõttele ja Haroldile eriti edukad. 1974. aastal hakkas ta puurima 75 barrelit naftat päevas.

Shelly Dean Oili edulugu tuli suures osas tänu naftaväljade avastamisele Põhja-Dakotas ja Montanas. 1990ndatel muudeti ettevõtte nimi Continental Resources'iks. Vahetult pärast seda tegi Hamm väga suure avastuse - Bakkeni õliväljad Põhja-Dakotas. Täna tuleb Bakkenist 700 000 barrelit naftat päevas - see on 10% kogu USA päevasest naftakogusest. Kokku loodetakse Bakkeni väljadelt saada 24 miljardit barrelit naftat. Maailma suurim naftat sisaldav koht asub Saudi-Araabias (Ghawari naftamaardla), kus toodetakse 5 miljonit barrelit päevas ning üldse peitub siin kokku 83 miljardit barrelit naftat.

Täna on Continentalist saanud USA üks võimsamaid kütusetootjaid. Aastane käive on siin 16 miljardit dollarit. Harold Hammile kuulub 70% ettevõttest.

1988. aastal, vaid paar kuud enne Bakkeni avastamist, kohtus Hamm ettevõtte noore ja tõusva naisjuhi Sue Anniga ning abiellus temaga. Sue Ann Hamm tõusis ettevõttes väga kõrgele kohale, kuid asus siis kasvatama paari kaht tütart Jane'i ja Hillaryt.

2010. aastal sai abielu saatusliku löögi, kui Sue Ann tabas väidetavalt oma mehe teise naisega. 2012. aastal andis Sue Ann sisse lahutuse. Kui Hammid abiellusid oli Continetal väärt 50 kuni 100 miljonit, täna aga 27 miljardit dollarit.

Oklahoma seaduse kohaselt jagatakse lahutuse korral kõik abielu jooksul soetatud (või selle ajal väärtust kasvatanud) vara võrdelt pooleks. Harold peaks selle järgi oma endisele naisele andma 63,15 miljonit Continental Resources'i aktsiat. Täna oleks selle väärtus 9,125 miljardit dollarit.

Siiski võib Harold Hamm pääseda kergelt. Selleks peab ta tõestama, et ettevõtte väärtus oleks kasvanud ka juhul kui piltlikult öeldes - ettevõtte eesotsas oleks olnud ahv. Nimelt ütleb Oklahoma seadus ka seda, et üks osapool peab tõestama, et teine pool on teinud aktiivseid pingutusi, et vara väärtust kasvatada. Ehk, kas Harold Hamm sai jõukamaks tänu sellele, et ta ise oma mõistuse ja jõuga firmat edasi aitas? Kas ilma tema juuresolekuta oleks ettevõte arenenud? Sue Anni advokaadid peavad tõestama, et  ettevõte kasvas nii suureks tänu Haroldi abile ja et ka naine oli sel ajal mehe kõrval toeks. Haroldi advokaadid püüavad aga tõestada „ahviteooriat", et firma oleks samas seisus ka ilma Harold Hammita. Täpsemalt püüavad nad tõestada, et mees tegi olulisi otsuseid enne naisega kohtumist.

Kui Sue Anni advkoaadid jäävad peale, siis on tegu ajaloo kalleima lahutusega. Ametlikult hoiab seda tiitlit Rupert Murdoch, kes maksis oma esimesele naisele Annale 1999. aastal 1,7 miljardit dollarit.

Selle lõi sel aastal üle Venemaa miljardär Dmitri Rõbolovlev, kes pidi oma eks-naisele Elenale tasuma 4,5 miljardit dollarit, kuid ta ei ole seda siiani teinud. Ta nimelt ei tunnista Šveitsi seadusandlust. Hamm läheks aga mõlemast pika puuga ette.

Mis muudab aga kogu loo veel huvitavamaks on see, et kui Hamm peabki oma osalusest poole ära andma, siis jääb tema kätte 35% ettevõttest. Ta on kaotanud enamusosaluse ning ettevõtte käekäik on suures ohus. Firma võidakse üle võtta ning Hamm võib saada lausa koondamisteate.

Seega peab mees otsima võimalust, kuidas see 9 miljardit sularahas maksta. See ei ole isegi temasugusele mehele lihtne. Tõenäoliselt tuleb tal võtta laenu ja panna panti suur osa oma kinnisvarast.