Firmasse kuuluvad Henri Hallik, Magnus Loos, Meelis Pihlap ja Roland Sirg ning juhendaja on Karmo Kurvits. Võistlust korraldava Junior Achievement Eesti teatel tõi neile võidu ühtaegu põnev idee, väga hea teostus ning ka nende võime oma eksklusiivse hinnaga ajanäitajaid väga edukalt müüa.

Eesti parim õpilasfirma 2015 ÕF Wooch Miina Härma Gümnaasiumist

Teise koha sai ÕF E-Muusikakool Innovatsioonikeskusest Innokas (Berta Valdma, Karel Nappus, Markus Lember, juhendad Angela Leppik ja Indrek Kask). Nemad pakuvad muusikaõppega koostöös loodud laulu-, pilliõppe- ja muusika algteadmiste õppevideote kogu.

Kolmanda koha teenis välja ÕF Sporter (Ian Allan Leman, Liisa Ansip, Peeter Pungar, Siim Kask, juhendaja Ülle Seevri. Hugo Treffneri Gümnaasium, Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium ja Tartu Jaan Poska Gümnaasium). Sporter on noortele tutvuste loomiseks põnevaid spordiüritusi korraldav meeskond, kelle visiooniks on mitmekesisem ja tervislikum ühiskond õnnelike sportlike noorukite näol.

Eesti õpilasfirmade võistlus tõi sel aastal innovatioonikeskus MEKTORYsse kokku 20 Eesti kõige tugevamat õpilasfirmat, kes valiti välja võistlusele osalema eelnevalt esitatud tegevusaruannete põhjal. Sel aastal registreeritud 230-st õpilasfirmast esitasid aruande 48. Need mõlemad on läbi aegade suurimad numbrid.

Võistlus toimub kolmes voorus – esiteks tutvustasid noored ettevõtjad oma toodet või teenust nelja minuti jooksul laval. Seejärel vestlesid nad kinniste uste taga žüriiga ning lõpetuseks pidid nad oma müügioskusi ja toodet või teenust tutvustama müügistendide taga. Arvesse võeti ka juba varem esitatud aruanded.

Žürii esimehe ja Junior Achievement Eesti nõukogu liikme Peeter Tohveri sõnul pole ta nii häid ideid näinud üle tüki aja ning žüriil oli raske nende kõigi seast välja valida see üks kõige parem. Temaga nõustus Junior Achievement Eesti direkor Epp Vodja: „Olles enne tänast juba 19 võistlust korraldanud, olen tihti osanud ikka vähemalt esikolmikut ette ennustada. Sel korral oli see võimatu.“

Lisaks esikolmikule jagati välja ka mitmed eriauhinnad: Tallinna Teletorni auhind rahva lemmikule läks võistluse üldvõitjale – selle sai ÕF Wooch. Äripäeva tuleviku liidri eripreemia võitis ÕF SideSleep, kes müüb nutikaid kaasas kantavaid patju neile, kel pika bussi-, auto- või lennusõidu ajal kipub uni peale tulema. Tallinna Sadama parima sõnumiga õpilasfirma eripreemia võitis ÕF Sablette, kes mõtlesid välja nutikad ühekordsed seebid, mida on väga mugav kasutada kodust eemal viibides. Coca Cola eripreemia aktiivsete eluviiside edendamise eest sai ÕF Sportlastic, kes on välja töötanud mugava ja kasuliku ümber keha käiva koti, mis trenni tehes hoiab kenasti paigal su võtmed, telefoni ja muu vajaliku – miski ei lähe katki ja ei kolise! EBS-i eriauhinna võitis ÕF SafeCharge, kes müüb mugavaid mobiiltelefonide laadimise hoidikuid – nii ei komista sa kunagi juhtmete otsa ja ei lõhu ära oma telefoni ekraani.

Eesti parim õpilasfirma läheb Eestit esindama aasta suurimale ettevõtlusõppe võistlusele – Euroopa õpilasfirmade võistlusele Berliini. Viimase kümne aasta jooksul on Eesti õpilasfirmad selle võistluse võitnud lausa kahel korral ja lisaks tulnud veel mitmel korral esikolmikusse. Viimane Euroopa võistluse võitnud Eesti õpilasfirma oli ÕF Kolm Põrsakest, kes pärast võitu Londonis registreeris oma tegevuse juba päris ettevõttena, mis tegutseb tänaseni!
Eesti õpilasfirmade võistlust toetasid Tallinna Sadam, Tallinna Ettevõtlusamet ja Vikingline.