Tegemist oli Gaius Appuleius Dioclesega ja tema spordivahendiks oli võidusõidukaarik. Kui tema kunagised võidud tuua tänapäeva, arvestada inflatsiooni, siis ta teenis oma karjääri jooksul uskumatud 15 miljardit dollarit. Ja teda ei toetanud seejuures sponsorid ega marketingilepingud.

Diocles sündis 104 aastat pKr Hispaanias, Emerita Augustas, mis on tänane Merida. Ta hakkas kaarikusõitu harrastama 18-aastaselt ning nagu paljud tema kaassõitjad oli ka tema pärit madalast ühiskonnaklassist. Chicago ülikooli professor Peter Struck usub, et Diocles oli kõigi eelduste kohaselt kirjaoskamatu.

Dioclesele tõi võite tihti tema lõpuspurt ning ta teenis oma 24 aasta pikkuse karjääri jooksul 35 863 120 sestertsi võiduraha. Toona ei olnud meeskondadel logosid ega muud sellist. Diocles sõitis esimesed kuus aastat Valges meeskonnas, kolm aastat Rohelises meeskonnas ja viimased 15 aastat Punases meeskonnas.

Meeskonnad investeerisid hobuste treenimisse ja arendamisse ning soetasid ka varustuse. Paraku ei mõjunud varustuse täiustamine kuigi hästi sõitjatele. Paljud Dioclese konkurendid said vigastusi, mis lühendasid nende karjääri või koguni elusid.

Sõitjatel olid õhukesed nahast kiivrid, lõuakaitsmed ning lihne rinnakaitse. Üks sõit kestis seitse kurnavat ringi. Kui võistleja kaarik ümber läks, siis tähendas see reeglina võistleja surma. Diocles võistles niisiis 24 aastat ning võitis 4257 sõidust 1462. See, et mees ellu jäi ja nii pika karjääri tegi, näitab loomulikult tema suurepäraseid oskusi, kuid ka meeletut õnne.

Mees läks pensionile 42 aastaselt ning ta oli teeninud piisavalt raha, et elada rahulikult kuni surmani. Teda uurinud professor Strucki teada teenis mees viis korda enam kui toonaste provintside juhid. Tema teenitud raha eest oleks saanud osta kogu Rooma linnale aastajagu teravilja või maksta kõikide Rooma armee sõdurite kahe kuu palga.

Tema rikkuseni ei ole kuni tänase päevani ükski sportlane küündinud.