Puulaevaseltsi Vikan mulluses aastaaruandes seisab, et Hoppetit rahastas ettevõte OÜ Capital OT. Viimase nõue oli mullu septembris 448 000 eurot, mis oli kulunud kaljase ostuks, lõpuni ehitamiseks ja sisustamiseks.

Puulaevaselts ostis Hoppeti 2011. aastal ja praegu peaks alus olema Vahemerel, kus töötab ristluslaevana, vedades näitetruppe ühest sadamast teise.

Kui palju on kulunud kaljasele eurotoetusi, pole teada, sest viimastel aastatel on saanud Vikan sadu tuhandeid eurosid euroraha puulaevastiku edendamiseks. Enne Eestisse jõudmist kulutasid soomerootslased kaljasele väidetavasti miljon eurot.

Puulaevaseltsi Vikan juhatuse liige on Alar Schönberg, kes on samuti üks kolmest OÜ Capital OT omanikust. Teine omanik selles firmas on Indrek Raudne, kes kogus paar aastat tagasi tähelepanu Eesti kodakondsuse vahendamisega, samuti oli ta mässitud korruptsioonisüüdistustesse Tallinna Sadamas. Raudset ja Schönbergi ühendab Res Publica, millest on praegu saanud valitsuspartei IRL. Kolmas Capital OT osanik on Raili Nugin, kes on Raudse elukaaslane.

Loe Raudse selgitusi Lääne Elust.