Samas pole võimalik tellimuste kasvuga samas tempos teist vahetust käivitada, sest vahepeal koondatud oskustööjõu asemele tuleb uued inimesed koolitada või puudub piisav kindlus, et tellimuste maht püsib praegusel tasemel, kirjutab Äripäev.

„Glaskeki kadumine mõjutas turgu väga raskelt. Nende hind oli (enne pankroti avalikustamist - toim) väga madal ja teistel oli raske plussi jääda,“ rääkis Plasto juht Valeri Pärs. Kohe, kui Glaskek augustis uksed kinni pani, pidi läbi aegade ühel kallimal hinnatasemel püsinud Plasto tootma 2007. aastaga samal tasemel ehk üle 6000 akna kuus.

„Praegu on akende järjekord üle viie nädala ja see ei ole normaalne,“ rääkis Pärs. „Augustis tekkis vajadus toota üle 300 akna päevas ja tööle hakata ka teise vahetusega. Püüame rakendada endisi Glaskeki töölisi. Meil peavad nad aga juurde õppima, meil ei saa nii palju kondiauruga teha kui Glaskekis.“

Aru Grupi juht Juhan Viise sõnas, et neilgi on järjekorrad tekkinud. „Aga peame endale aru andma, et üks raske talv on vaja veel üle elada. Laod on ka igal pool miinimumini viidud. Iga kasv ja suurem nõudlus on seetõttu probleem,“ viitas Viise viivitustele materjali saamisel.