Jõhvis, Rakvere mnt 19 ärihoones asuvas Viking Window Virumaa esinduses saab uurida tootenäidiseid, küsida nõu erinevate toodete omaduste kohta ning esitada tellimusi akende ja uste ostmiseks. Tellitud aknad ja uksed toodetakse ettevõtte Järvamaal Mäos asuvas tehases, teatas ettevõte.

Seni asusid ettevõtte esindused Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Mäos.

Viking Window müügijuhi Elbe Metsatalu sõnul olid Vikingi aknad-uksed seni Virumaal kättesaadavad edasimüüjate kaudu, kuid klientide nõudlusest tingitud müügimahtude kasv lõi vajaduse oma esinduse avamiseks. Ettevõte on tänaseks müünud ja paigaldanud Virumaa piirkonnas enam kui tuhat akent ja ust. Elbe Metsatalu kinnitusel on Jõhvi esinduse eesmärgiks seda numbrit tunduvalt suurendada.

“Kuna Viking Window valmistab tooted iga kliendi soovide ja mõõtude järgi, on personaalsel ja vahetul kokkupuutumisel klienditeenindajaga müügiprotsessis oluline roll – müüme ju sisuliselt rätsepaülikonda. Vikingi akendele annab konkurentsieelise kõrge kvaliteet, millega peab kaasas käima ka kiire ja paindlik teenindus,” lausus Metsatalu.

Viking Window põhitoodang on vaakum-sügavimmutatud puidust ilmastikukindlad aknad ja välisuksed. Ettevõte pakub väljapoole, alt- või küljelt avanevaid, erikujulisi, kahe- ja kolmekordse klaasiga energiasäästlikke puitaknaid ning mitmesuguse kujundusega välisuksi. Tellida saab ka alumiinium- kattega puitaknaid ja välisuksi.

1996. aastal tegevust alustanud Viking Window AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis annab tööd kokku 185 inimesele, neist enamik (175) töötab firma tootmisüksuses Järvamaal. Ettevõtte müügitulu oli 2006. aastal 233 miljonit krooni.

Viking Window müüs eelmisel aastal kokku umbes 60 000 ühikut aknaid ja uksi, millest üle poole moodustab eksport. Vikingi aknaid võib leida lisaks Eestile ka Rootsist, Norrast, Taanist, Islandilt, Fääri saartelt, Suurbritanniast, Iirimaalt, Ameerika Ühendriikidest ja Jaapanist. Viking Window järgib keskkonnasäästliku tootmise põhimõtteid.