Kuna pankadevahelised maksed liiguvad edaspidi Eestis läbi üleeuroopalise jaemaksesüsteemi STEP2, siis tuleb arvestada selle süsteemi tööaegadega. Senise kümne arveldustsükli asemel on viis arveldustsüklit, mis tähendab, et senise tunni kuni pooleteise asemel jõuab raha ühest pangast teise viis korda päevas, umbes 3-5 tunniga. Panga tingimused sõltuvad sellest, kas see on süsteemiga ühendatud otse või mõne teise panga kaudu.

Pangakliendid peavad arvestama sellega, et kui raha peab teises pangas oleva saajani jõudma veel samal tööpäeval, siis tuleb makse algatada Swedbankis, SEBs ja Danske Bankis hiljemalt kell 16.30 ning Nordea pangas hiljemalt kell 15.30. Mõne panga puhul võib maksete tegemise viimane tähtaeg olla ka kell 15.00. Täpse info saamiseks ja küsimuste korral võtke ühendust oma kodupangaga. Kui makse algatatakse hiljem, siis jõuab see saajani järgmisel tööpäeval (umbes kell 10 hommikul). Praegu jõuab makse saajani veel samal tööpäeval siis, kui see on tehtud hiljemalt kell 17.

Pangasisesed maksed toimivad ka edaspidi samamoodi nagu seni. Sama panga sees liiguvad maksed ööpäev läbi, ka nädalavahetustel ja pühade ajal.