Matti oodati komisjoni küsimustele vastama ka 26. veebruaril, ka siis ei ilmunud mees kohale. VEB Fondi uurimiskomisjoni esimees Rainer Vakra ütles Ärilehele, et seekord ei olnud komisjonil mehe ilmumise kohta temalt küll 100-protsendilist lubadust, kuid võimalus oli õhus. Miks Matt tulemata jäi, ei osanud Vakra veel öelda.

„Eelmine kord võttis ta meiega ise pärast ühendust ja vabandas, et tal tekkisid tehnilised viperused. Me oleme optimistid ja loodame endiselt, et ta tuleb komisjoni ette, kuigi siiamaani ta tõepoolest kohale ilmunud ei ole,“ nentis Vakra.

„Me oleme tema komisjoni ette kutsumiseks teinud kõik endast oleneva. Oleme saatnud tähitud kirju, e-kirju, helistanud talle – kasutanud kõiki võimalusi, mida seadus ette näeb,“ lisas Vakra.

Kuigi komisjoni liikmed on Mattiga telefoni teel ühenduses olnud, pole ta telefoni teel uut infot andnud.
„Telefonitsi me teda küsitlenud ei ole, see ei ole ka meie eesmärk. Meie eesmärk on, et ta ilmuks komisjoni, kus me saame küsida kõiki neid küsimusi, mis meid huvitavad. See ei ole kindlasti telefonijutt,“ rõhutas Vakra.

Vakra ütles, et uurimiskomisjoni jaoks oli üks kõige olulisemaid vastuseid Mattilt saadud ütlus, mis puudutas 32 miljoni dollari päritolu. „Matt väitis, et see oli tema raha ja selle ta kätte ka sai. See on üks väga oluline sisend meie uurimisraporti jaoks,“ rõhutas Vakra.

Salapärane Vene ärimees Aleksander Matt, keda VEB fondi komisjon on tahtnud juba ammu üle kuulata, võttis komisjoniga üllatuslikult sel aastal ise ühendust ja avaldas soovi ära rääkida oma versioon asjast. Vakra märkis, et kui Matti Eestisse tuua ei peaks õnnestuma, siis uurimiskomisjoni raporti esitamist see ei takista.

Selle aasta 11.märtsil saatis juhtiv riigiprokurör Heili Sepp riigikogu VEB Fondi uurimiskomisjonile kirja, milles teatas kriminaalasja algatamisest.

Riigiprokuratuur hakkab uurima Vahur Krafti kirja ja selle päritolu. Kraft tõi mullu oktoobris riigikogu uurimiskomisjonile kirja. See justkui Vene Välismajanduspangast Eesti Panka läkitatud kiri pidi Krafti ja kaudselt ka Siim Kallase vabastama valeandmetega, nn 32 miljoni dollari kirja loomise vastutusest.

Paraku selgitasid kohtueksperdid välja, et Krafti toodud "venelaste" kiri oli robustne võltsing.