Möödunud aasta samal perioodil teenis ettevõtte 58,9 miljonit eurot tulu ning ärikasumiks kujunes 5,3 miljonit eurot.

Alexela Group juhatuse esimehe Andreas Laane sõnul on käesolev aasta alanud keeruliselt, sest nafta maailmaturg on jätkuvalt raskes seisus. „Alexela suurimaks väljakutseks on tütarettevõtte Kiviõli Keemiatööstuse majandamine. Olukorra keerukust ilmestab olukord, kus põlevkiviõli turuhind on 54% kukkunud, kusjuures samal ajal on riigipoolsed keskkonna- ja ressursitasud tõusnud 35% võrra,“ selgitas Andreas Laane põlevkivisektoris toimuvat.

„Suure tähelepanu all on ka Alexela tanklaäri. Vaatamata stabiilsetele tulemustele on taas märgata ebaausa konkurentsi ilminguid, mis viitavad võimalikele maksupettustele kütusesektoris. Valitsuse plaan aktsiise tõsta kindlasti suurendab pettuste ohtu veelgi,“ kirjeldas Andreas Laane grupi suuruselt teise tütarettevõtte väljakutseid.

„Samas vaatame tulevikku optimistlikult ning püüdleme nii oma äride laienemise kui -kasvu suunas,“ lubas Laane. Tema sõnul on Alexela Group igas oma ärivaldkonnas turu kolme suurima seas. „Näiteks metallitööstuses on nii Zincpot kui Tiki Treiler parandamas oma turupositsioone,“ avaldas Laane head meelt kuumtsinkimistehase ja kerghaagisetootja äritulemuste üle.

„Tänases niigi keerulises globaalses majanduskeskkonnas on väga oluline, et meie oma Eesti riik võimaldaks stabiilset ettevõtluskeskkonda, jättes rakendamata ootamatud maksutõusud ning kuulates ettevõtjate ettepanekuid. Eks juba vanarahvas ütles, et kuulamine on tarkuse ema,“ avaldas Laane lootust suuremale koostööle ettevõtjate ja valitsuse vahel.