„Ometi ei näita Eesti tänavapilt mingit märki sellisest madalseisust ning meie tanklapoodide käivegi on jõuliselt kasvanud,“ viitas Ain Kuusik Eesti jaeturu heale seisule.

Alexela Oili poolaasta käive langes aastaga 6%, 61 miljonile eurole, teatas Alexela. Alexela Oil ärikasumiks kujunes I poolaastal umbes 2 miljonit eurot, mis on samas suurusjärgus möödunud aasta sama perioodi tulemusega.

„Kui arvestada, et uute naftamaardlate rajamine on aina kulukam ning keskkonnahoid aina tähtsam, siis jätkuvalt kasvava elanikkonna ning -autopargi tingimustes ei ole alust arvata, et naftahinnad naasevad möödunud sajandi 20 dollari piirimaile,“ selgitas Ain Kuusik.

Kuigi nafta hind on langenud, on selle soodsat hinnamõju takistanud dollari tugevnemine. „Euro käibele tulekust alates on olnud normaalne, et üks euro on rohkem väärt kui dollar, kuid seoses Euroopa rahatrüki ja USA tugevama majanduskasvuga on esmakordselt hakanud dollar olema euroga samaväärne, ehk enam ei saa osta naftat nii palju, kui varasem vahetuskurss lubanuks,“ kirjeldas Ain Kuusik kursimõju kütuste hindadele.

„Kuna riigimaksud moodustavad kütuse hinnast pea poole ning on oma olemuselt küllaltki püsivad, siis ei saa hinnad tanklates kunagi ka nii hüppeliselt muutuda kui nafta maailmaturu hind,“ lisas Ain Kuusik. „Siiski jätkub turul tarbijatele soodne konkurents ning tänase nelja suurima tanklaketi igapäevased mõõduvõtmised on Läänemere regioonis ainulaadsed,“ viitas Ain Kuusik igapäevasele tihedale hinnakonkurentsile Eesti kütuseturul.

Autogaasi müügimahtude osas jäi käesoleva aasta tulem samasse suurusjärku möödunud aasta omaga. „Kui gaasitanklate võrk on Eestis juba piisavalt suur, siis nüüd oleme tähelepanu pööramas gaasiseadmete paigaldamise korraldamisele,“ kirjeldas Ain Kuusik ettevõtte tulevikuplaane. „Pakume autojuhtidele edaspidi võtmed-kätte teenust, kus vastutame seadmete paigalduse ja garantii eest,“ lubas Ain Kuusik. „Seejuures on kogu lahendus juurdehindluseta ning järelmaksu korral 0-protsendilise intressiga,“ sõnas Ain Kuusik. „Alexela siht on selge – keskkonnasõbralikuma ja säästlikuma autopargi suunas tuleb teha selgeid samme ning just gaasiautode arvu mitmekordistamine on meie siht selleks kümnendiks,“ viitas Ain Kuusik ettevõtte eesmärkidele.