Alexela Logisticsi kaasomaniku Heiti Hääle sõnul ei puuduta tema äripartneri börsiplaanid Eestit, sest Puma Energy pole Eestisse lisaraha investeerimisest huvitatud, kirjutab Äripäev. "Ma ei näe, mille poolest see (IPO-toim) ikka mõjutab. Eestis pole enam väga millessegi investeerida," lausus Hääl.

Alexela Logistics on valdusfirma, mis korraldab Venemaa naftatoodete eksporti Eesti kaudu. Ettevõtte tütarfirmad opereerivad oma terminalide kaudu nii Paldiskis, Sillamäel kui Norras.

2007. aastast on firma aktsionäriks olnud maailma üks suuremaid naftakauplejaid Trafigura, mille osaluse on nüüd omandanud tütarettevõte Puma Energy. Septembris müüs Trafigura viiendiku Puma Energy'st Angola riigifirmale Sonangol Holdings. "Müük on üheks sammuks, et valmistuda ettevõtte noteermiseks tulevikus," on firma juht Pierre Eldari öelnud Financial Times'ile. Eldari sõnul käivad läbirääkimised erakapitalifondidega osaluste müümiseks ja liikumiseks IPO suunas Londoni või Zürichi börsil juba järgmise aasta lõpus.

Heiti Hääle sõnul nii kiirelt firma siiski börsile eeldatavalt ei jõua, kuna olukord finantsturgudel on hetkel ülimalt keeruline. Hääle sõnul ei ole põhjust siduda tema äripartneri börsiplaane ja Hääle plaanitavaid suuremahulisi investeeringuid. Näiteks kavatseb Hääl Paldiskisse rajada vedelgaasi terminali ning on Äripäeva andmetel tundnud huvi ka Kiviõli Keemiatööstuse ostmise vastu.