Kui enamik külastajaid jäid tagasihoidlikuks ja kaamerat nähes pigem seadsid sammud teises suunas või keeldusid intervjuust viisakalt, siis Ali ja Ahto olid lahkelt nõus oma mõtteid Ärilehega jagama.

"Inimestel on väga tööd vaja. Siin on praegu tuhandeid inimesi. Tallinnas väga paljud inimesed ei tööta ja see on suur probleem," leidis Ali.

Ali, kes oli messilt kokku jõudnud koguda suure pataka pabereid, otsib enda sõnul lihtsat tööd ja valiv mees ei ole. "Ma olen tööline. Ükskõik, mis töö. Palk võiks olla 400-500 eurot. Ehitus ja elektritööd. Kolbe oskan joota, arvutit tunnen," rääkis ta.

Ahto, kes samuti elukutselt elektrimees, aga hetkel tööl ei käi, oli skeptiline selle suhtes, et töömessilt sellist tööd leiab. Ahto enda soovid on väga konkreetsed - tema sooviks tööd saada Ericssonis. "Seal on väga mitmetahuline töö," põhjendab mees.

Ali sõnul on tihti probleem ka see, et inimene võib ju tööd tahta, aga tööle keegi ei võta. "Siin on tuhandeid kohti kandideerimiseks, aga tööle keegi ei võta. Öeldakse, et vabu kohti ei ole," on mees kurb. "Praegu kõik ütlevad, et töövõimalusi on, aga kui lähen kontorisse, siis ütlevad, et meil töökohti ei ole."

Messil osaleb kokku 56 tööandjat ja pakkumisel on töötukassa teatel 1400 töökohta.