„Miks ma peaksin üldse mõnda riigiettevõttesse investeerima? Kui oleks mõni tehnoloogiapõhine startup, siis võiks ehk mõelda. Börsil on omad soovid ja börsile viimise osas on Eesti Energia vist ainuke, mis mõõdu välja annab. 

Riigiettevõtetest superfirma loomise ideesse suhtun skeptiliselt. Superfirma eesmärk oleks juhtimiskvaliteeti parandada, aga selle superfirma juht oleks ju nagu loomaaia direktor, kelle hallata on nii maod, ahvid kui ka ninasarvikud, kel on väga erinevad vajadused ja profiilid...

Erakapitali eesmärk on kasumit teenida, ent ettevõttel peaks olema võimalik kasumit teenida, ilma et ta oleks eriliselt soodustatud olukorras või seotud poolkorruptiivse kasuga. Näiteks Tallinna koolide rendile andmise puhul polnud ju tegemist turutingimustel tehinguga. Riigifirmade tegevusse erakapitali kaasamine peab olema väga läbipaistev ja turutingimustel, vastasel juhul on mingil osal soodustatud erakapitalil võimalus teenida kasumeid, mis ei tulene turutingimustest, vaid mingitest kokkulepetest või tagatoatehingutest."