Eelmisel aastal raskustesse sattunud ja pankrotiprotsessi kaasatud Streimanni paaditööstus pani kinni oma Eesti tehase, mis tootis Scandinavali kaubamärgi all eelkõige Soome ja Rootsi turule vabaajakaatreid.

Paaditegemist päriselt siiski ei lõpetatud. Tööd jätkati Läti tehases ning hiljuti ostis Streimann kaatrite valmistamiseks terve tootmiskompleksi Kiievi külje all.

Ärileht on varem kirjutanud, et Streimanni Harjumaal Saue vallas tegutsenud ettevõte tootis Soome firma Sorbsom OY konstrueeritud vabaajakaatreid. Neid tarniti Põhjamaadesse ja Lätti, eksporditi pool toodangust. Samas kannatas ettevõte pidevalt käibevahendite nappuse all.

Samuti kajastas ajakirjandus olukorda, kus Streimanni paadifirma läks pahuksisse oma naabritega, sest tehasest pahvakutena heljuv plastmassipõlemise lõhnaga heitgaas pani läheduses elavate inimeste nina ja kurgu kipitama. Streimann väitis siis, et tema ettevõtte heitgaasid on vastupidi keskkonnaametnike väidetele ohutud. “Mingit haisu ei ole. See, mida inimene tunneb, pole argument,” ütles Streimann Postimehele. Väidetavalt töötas paaditehas ilma kasutus- ja saastelubadeta.