„Alates 1993. aastast tegutsev Altia Tabasalu tehas on Eesti üks suurimaid alkoholitootjaid, mis oma kaasaegse sisseseade ning professionaalse personaliga toodab tuntud kaubamärke nii kodu- kui ka välisturule,“ ütles Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets.

Tabasalu tehases saab toota ja villida viina, likööri, viskit, veini ja teisi alkohoolseid jooke. Metsa sõnul on Altia eesmärk püsida tootmis-, logistika- ning sisseostukulude osas konkurentsivõimelisena ning lisaks tootmisüksuste spetsialiseerumisele otsitakse kuluefektiivsust ka tegevuse kombineerimisel.

Jaunalko tehase sulgemine puudutab Läti tehase 26 töötajat, kelle puhul rakendatakse töölepingu lõppemise puhuks seaduses sätestatud tugiprogrammi, mis lisaks sisaldab täiendavaid hüvitisi ja töötajate abistamist uute töökohtade leidmisel.

Altia Corporation omandas enamuse Läti ühe suurima alkoholitootja Jaunalko SIA aktsiatest 2012. aasta septembris.

Altia Eesti AS on Põhja- ja Baltimaades tegutseva juhtiva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Eesti suuruselt teise alkoholitootja tegevusest moodustab alkoholitootmine ligi 71 ning alkoholi import ligi 29 protsenti. Detsembri lõpu seisuga oli ettevõttes 74 töötajat. Altia Eesti AS-i müügitulu oli 2012. aastal 30,7 miljonit eurot, millest ettevõtte maksis aktsiisiks 17,6 miljonit eurot. Ettevõtte ärikasum ulatus tänu ettevõtte sisemise efektiivsuse tõstmisele 1,1 miljonile eurole. Aasta jooksul müüs ettevõte 5,3 miljonit liitrit alkoholi.