„Tänu suuremale efektiivsusele ja kallimate toodete osakaalu kasvule portfellis suurenes Altia Eesti AS-i ärikasum 1,34 miljonile eurole, kuid üldjoontes on mullused tulemused võrreldavad 2012. aasta omadega. Tänavu jätkab Altia Eesti AS arenguplaanide elluviimist, lähtuvalt Altia Corporationi otsusest koondada kõigi Eesti ja Läti kaubamärkide tootmine üle Tabasalusse ning jätkata tooteportfelli laiendamisega," ütles Altia Eesti AS-i juhatuse liige Kristel Mets.

Altia Eesti AS-i omatoodetud jookide müük ulatus 18,7 miljoni euroni ning sisseostetud jookide hulgimüük  13,8 miljoni euroni. Ettevõtte turuosa suurenes 2013. aastal Eestis mõne protsendi võrra: kõige suurem kasv tuli konjaki ja viski segmendist, kuid viina läbimüük vähenes hinnasurve tõttu umbes viis protsenti. Nii kohalikud kui ka reisilt oste sooritavad tarbijad huvituvad senisest enam premium-kaubamärkidest.

Mets lisas, et alanud aasta tulemustele mõjuvad soodsalt Altia kontserni valdusse siirdunud Larseni konjaki ja Ibise brändi kaubamärgid, samuti Campari toodete esindusõigus Eestis.

Soome, Rootsi, Norra, Taani, Eesti ja Läti turul tegutseva Altia Corporationi kogukäive ulatus 475,8 miljoni euroni ning ärikasum 17,4 miljoni euroni; kontserni puhaskahjum oli 3,1 miljonit eurot. 

Põhja- ja Baltimaade juhtiva alkoholifirma Altia Corporationi tütarettevõte Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, mille tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine ligi 71 ning import ligi 29 protsenti. Eesti turu osakaal on ettevõtte müügis 69 protsenti ning 31 protsenti läheb ekspordiks. Ettevõtte töötajate keskmine arv oli mullu 72.

Altia Eesti tuntuim kaubamärk Eesti turul on Saaremaa Vodka. Ettevõte turustab ka mitmeid tuntud rahvusvahelisi kaubamärke, nagu näiteks Meukow, Campari, Amarula ja Heering Cherry. Ettevõte esindab Larseni ja Renault' konjakit, Ibise brändit, Koskenkorva vodkat ning Xanté konjak-likööri, mis on Altia Corporationi tuntuimad kaubamärgid rahvusvahelisel turul. Altia Eesti veiniportfelli juhtivad kaubamärgid on Fresita, Chill Out, Tarapacá, Two Oceans ja Masi.