“Erivajadustega inimeste kaasamine on üks osa sotsiaalselt vastutustundlikust ettevõtlusest, kuid lisaks tasub ettevõtetel teada, et erivajadustega töötajatega seotud kulud katab ettevõttele osaliselt riik.

Soodustus tööandjale tuleb sotsiaalmaksu seadusest, mille kohaselt makstakse riigi poolt sotsiaalmaksu osa miinimumpalgast ehk 91,75 eurot kuus,” ütles Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets firma teates.

Altia kogemusi erivajadustega töötaja osas jagas täna toimunud kutserehabilitatsiooni seminaril Altia Eesti lao juhataja Eha Junolainen.

„Koostööd Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskusega alustas Altia oktoobris 2011. Tööd pakume ühele inimesele ja tema tööks on toodete komplekteerimine. Ta on kiiresti uue keskkonnaga harjunud ja väga hästi edasi arenenud: töötaja jõudlus on tõusnud ligi 70 protsenti ning maikuus komplekteeris ta üle 500 tootekomplekti päevas. Oleme leidnud võimaluse pakkuda talle suhtlemist ja kindlustunnet. Soovitame seda teenust kasutada ka teistel ettevõtetel,“ ütles Junolainen.