Neljapäeval päästab OÜ-le Kihnu Veeteed kuuluv uus parvlaev Amalie Manilaiu elanikud jäävangist, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Manilaiu inimesed on hädas, neil on raske mandrile pääseda ja seepärast teeme neile esimese proovireisi,” ütles Amalie kapten Jaanus Jürivete. Laeval on jääklass ja ta suudab mandri ja väikesaare vahelise jää lõhkuda. Seni käisid hulljulgemad Manilaiu elanikud mandril üle ohtlikuks muutunud jää.

OÜ Kihnu Veeteed juhatuse esimees Annely Akkermann ütles, et firma osaleb Pärnu maavalitsuse väljakuulutatud riigihankekonkursil ja on valmis tulema Kihnu–Munalaiu liinile. Seni sõidutas kihnlasi ja puhkajaid Munalaiult saarele konkureerivale firmale Kihnu Liin kuuluv parvlaev Jõnn, mis samuti konkursil osaleb. Riigihankekonkursi tulemused selguvad aprilli lõpuks.

Akkermann ütles, et laev on valmis alustama Kihnu reise niipea, kui maavalitsus selleks soovi avaldab. Suvel sõidab laev Kihnu vahet ka sel juhul, kui riigihanget ei võideta. Esimese reisi Kihnu teeb Amalie tõenäoliselt järgmisel nädalal ASi Kihnu Kala tellimusel. Norrast ostetud väikesel parvlaeval Amalie on reisijatele 65 istekohaga salong, kokku mahub laevale sada reisijat.