„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi vastu tunnevad huvi eelkõige Eesti turul praegu veel esindamata kaubandusketid,“ ütles AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste. „Tegemist on keskmisest suuremat müügipinda nõudvate ettevõtetega, kelle seas on näiteks toidukaupade, mööbli, ehitus- ja sisustuskaupade ning koduelektroonika müüjad.“

„Arenenud turgudel on tavapärane, et suured kauplused on koondunud kesklinnast väljapoole, magistraalide ristumiskohtadesse, kuhu on hea ligipääs, palju parkimiskohti, piisavalt ruumi kauplustele ja ladudele. Lisaks on äripargi kaubanduspargis kesklinnast ja kaubamajadest madalamad kulud,” lisas Veiko Murruste.


„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi arendamine toimub etapiviisiliselt. Käesolevas etapis lähtub planeering konkreetsete kaupluseoperaatorite vajadustest: nende kaubanduspinna suurusest, paiknemisest pargis ning parkimiskohtade arvust. Teise etapi juurde asume siis, kui esimese etapi ankurrentnikud on paigas,“ rääkis Veiko Murruste.

Ameerikanurga Äripargi Arhitektuurse eskiisprojekti ehk masterplani tegi Norra arhitektuuribüroo AMB Arkitekter, kes töötas välja Ameerikanurga Äripargi kaubandushoonete, parkimisplatside, teede ja haljastuse paigutuse, määras arhitektuursete lahenduste lähtekohad, sealhulgas materjalide ja värvide valiku ning muud põhimõtted hoonete projekteerimiseks. Ameerikanurga Äripargi liiklusskeemid töötati välja koostöös teedeprojekteerimisele spetsialiseerunud ettevõttega WSP Sweden International AB Rootsi kontoriga, kes on ka Tallinna ringtee rekonstrueerimisprojekti üks autoritest.

Ameerikanurga Äripark kerkib Rae valda, Jüri asula lähedusse 10 km kaugusele Tallinna linnapiirist. Äripark külgneb Tartu maantee ja Tallinna ringteega ning paikneb magistraalide lõuna- ja läänesuuna vahelisel alal. Tulevikus ühendab Jüri asulat äripargiga Tartu maantee alune tunnel. Logistiliselt soodsas asukohas on äripargis asuvad ettevõtted hästi nähtavad ning ligipääsetavad igapäevaselt kümnetele tuhandetele mööduvatele liiklejatele. Ameerikanurga Äripargis on klientidel võimalik omandada krunt või võtmevalmis hoone, samuti oma vajadustele vastavalt ehitatud hoonet rentida. Nii nagu hoone ehitatakse vastavalt kliendi vajadustele, luuakse ka uue hoone rendi- või finantseerimisskeem kliendist lähtuvalt.

AMB Arkitekter (www.ark-amb.no) on asutatud 1983. aastal, olles Skandinaavia üks juhtivatest arhitektuuribüroodest, mis on spetsialiseerunud ostukeskuste projekteerimisele. AMB meeskonnas on 50 töötajat 17 eri rahvusest. 2005 aastal avati AMB International kontor Riias. Tallinnas on AMB Arkitekter projekteerinud Ülemiste kaubanduskeskuse. AMB Arkitekter partner Einar Aakerøy oli hiljutiseni Rahvusvahelise Kaubanduskeskuste Nõukogu ICSC (International Council of Shopping Centers) žüriis, mis valib igal aastal Euroopa parimad kaubakeskused.

WSP Grupp (www.wspgroup.com) on 1969. aastal asutatud, Londoni börsil noteeritud kinnisvara-, transpordi-, infrastruktuuri-, keskkonna- ja energeetikaalaseid projekteerimise ja nõustamise teenuseid pakkuv ettevõte. Ettevõttel on 9500 töötajat ning kontorid 35 riigis.

AS Süda Maja (www.sydamaja.ee) on 1999.aastal asutatud ettevõte, mille põhitegevusteks on kinnisvara arendamine ja haldamine. Süda Maja põhineb 100% Eesti investorite kapitalil.