Teisipäeval oli Ühendriikides bensiini galloni hind 2.131 dollarit, mis on 55 senti odavam kui aasta tagasi samal ajal, kui sama ühik bensiini maksis 2.681 dollarit, vahendas MarketWatch.

“Nõudluse ja toodangu vahel puudub tasakaal, mistõttu toornafta hind on odav," sõnas Patrick Dehaan, GasBuddy analüütik.

Toornafta hind on praegu 46 dollarit barreli eest, mis on 10% vähem kui kõrghetkel juunis, mil barreli hind oli 51 dollarit.

Madalate hindade ja varutud bensiini tõttu on ameeriklased sel aastal kulutanud 38,4 miljardit dollarit vähem. Aasta lõpuks võib kokkuhoid olla võrreldes eelmise aastaga 45 kuni 50 miljardit dollarit.

Päeva kohta tähendab see, et bensiini peale kulub 230 miljonit dollarit vähem.

Hinnad arvatavasti langevad veelgi, sest suvine sõiduhooaeg ja suur nõudlus bensiini järele lõpeb. GasBuddy ennustuste kohaselt on keskmine bensiinigalloni hind 2,11 dollarit augustis, 1,98 septembris, 1,83 oktoobris, 1,75 novembris ja 1,67 detsembris.

OPEC-i ponnistusi nafta hinda balansseerida, ei võeta enam tõsiselt. Iraan on tõstnud tootmist ning sellega survestatakse naaberriiki Saudi Araabiat, kes samuti ei ole huvitatud tootmise vähendamisest.